Over mij

Mijn naam is, zoals de url wellicht al een beetje verklapt, Barbara Lodewijks. Samen met mijn man, twee dochters en twee honden woon ik in het hart van het mooie Zaltbommel.

Mijn liefde voor fotografie is rond de millenniumwissel ontstaan. Ik was geïnteresseerd in de beginselen en heb toen een basiscursus gevolgd. Foto’s maken en ze vervolgens in de doka zelf ontwikkelen. Zwart-wit, veel romantischer wordt het niet.

Vijf jaar later kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Die droeg ik bijna altijd bij me. Privé, maar ook in verschillende marketingfuncties die ik sindsdien bekleedde. Zakelijke fotografie trok ik graag naar me toe – vooral zakelijke portretten en events.

In 2017 was het tijd om bewust op zoek te gaan naar mijn passie. Ik wilde mezelf laten uitdagen. Nóg beter worden in mijn vak en professionele feedback krijgen. En alles leren over fotobewerking Daarom schreef ik me in bij de fotovakschool. Sindsdien ben ik definitief om. Toen werd bevestigd wat ik eigenlijk al wist: ik wil zo veel mogelijk mooie foto’s maken. Twee jaar later was de start van mijn eigen onderneming, Barbara Lodewijks Fotografie, een feit.

Tegelijkertijd ontwikkelde ik mezelf als fotograaf. Ik experimenteerde met f-waarden, sluitertijden, ISO-instellingen, witbalanscorrecties en nog veel meer. Mijn foto’s werden steeds beter en mijn lenzen ook. En mijn liefde voor het vak groeide evenredig.

Mijn kracht zit hem vooral in het vangen van de juiste sfeer en het pakken van het goede moment. Mensen vastleggen zoals ze zijn. Of ze nu graag op de foto gaan of niet; ik probeer altijd een aangename en comfortabele setting te creëren. Het leidt tot betere foto’s en fijne reacties van mijn opdrachtgevers.

Naast portretten maak ik graag (bedrijfs)reportages en fotografeer ik events. Het liefst werk ik met natuurlijk licht. Als het nodig is om een bepaalde sfeer in een foto te leggen, of als de lichtomstandigheden niet goed genoeg zijn, werk ik met studiolicht.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. Ik vertel je met plezier over mijn werkwijze of laat je voorbeelden van mijn werk zien. Want een foto vertelt nog altijd meer dan duizend woorden. En dat is voor mij – en mijn vakgenoten – een geruststellende gedachte.

Barbara Lodewijks